Potrebujeme:
kyslú kapustu (300 – 400 gramov)
kokosový olej (2 veľké lyžice)
papriku (2 stredne veľké, akéhokoľvek druhu)
cibuľu (2 stredne veľké, akéhokoľvek druhu)
cesnak (podľa chuti, ale stačia 3 strúčiky prelisovať)
koreniny: červená paprička, čierne korenie, kurkuma, bobkový list, drvený kmín, himalájska soľ
špaldová múka (cca 2 lyžice)
biely jogurt (150 – 200 gramov)
sušená sójová drť (1 balenie)
sušené brusnice (za dve - tri hrste)
Vo väčšom hrnci necháme rozohriať dve veľké lyžice kokosového oleja. Pridáme nakrájanú papričku a cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme červenú papričku asi 2 čajové lyžičky a špaldovú múku zhruba 2 - 3 lyžice. Pokojne podľa vlastného uváženia. Množstvo som uviedla iba orientačne. Sama varím intuitívne a chutne ; ) Pomiešame a necháme chvíľu na spojenie chutí. Potom pridáme kyslú kapustu. Osolíme podľa vlastných preferencií. Ja dávam zhruba 2 kávové lyžičky himalájskej soli. Opäť miešame, a keď je to dôkladne poprepájané, zalejeme vodou aspoň do výšky 1cm nad zmes. Počas varenia pokojne dolievať vodu. Pridávame koreniny a postupne premiešavame. Kurkumu asi 2 kávové lyžičky, čierne korenie 1 čajovú lyžičku, drvený kmín asi 1 čajovú lyžičku, zo 3 kusy bobkového listu. Premiešame, necháme opäť chvíľu povariť a priebežne ochutnáme. Ak potrebujeme výraznejšie chute, doladíme s koreninami vo väčšom množstve ako uvádzam. Keď sme spokojní s chuťou, nasypeme sušenú sójovú drť. Tým sa nám polievočka pekne zahustí. Ku koncu prelisujeme 3 (alebo viac) strúčiky cesnaku a prihodíme za 2 hrste brusníc. Opatrne vlejeme biely jogurt. Môžeme vypnúť sporák a dovariť pod pokrievkou pri udržanej teplote platničky. Celé varenie je vhodné dokončiť do pol hodinky. Najlepšie na miernom ohni. Dobrú chuť : )