reklama

(nielen) Valentínska kapustnica s brusnicami

Často sa mi stáva, že čosi intuitívne uvarím a nezapíšem si recept. Jednoducho nahádžem do hrnca čo dom dal a vzíde z toho riadna mňamka. Samozrejme, na postup sa zabudne a ja musím stále loviť v hlave nové nápady v kontexte zdravej a vyváženej stravy. A tak som sa rozhodla, že sa nielen prinútim každý mňamkový recept zapísať, ale ho aj uverejním, aby som inšpirovala svoje úzke i široké okolie. Žienky (i mužské pokolenie), verím, že vám pomôžem obohatiť obohrané menu a do vašich domácností prinesiem veľa lásky. Pretože, láska ide jednoznačne cez žalúdok : ) Dobrú chuť

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Potrebujeme:

  • kyslú kapustu (300 – 400 gramov)

  • kokosový olej (2 veľké lyžice)

  • papriku (2 stredne veľké, akéhokoľvek druhu)

  • cibuľu (2 stredne veľké, akéhokoľvek druhu)

  • cesnak (podľa chuti, ale stačia 3 strúčiky prelisovať)

  • koreniny: červená paprička, čierne korenie, kurkuma, bobkový list, drvený kmín, himalájska soľ

  • špaldová múka (cca 2 lyžice)

  • biely jogurt (150 – 200 gramov)

  • sušená sójová drť (1 balenie)

  • sušené brusnice (za dve - tri hrste)

Vo väčšom hrnci necháme rozohriať dve veľké lyžice kokosového oleja. Pridáme nakrájanú papričku a cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme červenú papričku asi 2 čajové lyžičky a špaldovú múku zhruba 2 - 3 lyžice. Pokojne podľa vlastného uváženia. Množstvo som uviedla iba orientačne. Sama varím intuitívne a chutne ; ) Pomiešame a necháme chvíľu na spojenie chutí. Potom pridáme kyslú kapustu. Osolíme podľa vlastných preferencií. Ja dávam zhruba 2 kávové lyžičky himalájskej soli. Opäť miešame, a keď je to dôkladne poprepájané, zalejeme vodou aspoň do výšky 1cm nad zmes. Počas varenia pokojne dolievať vodu. Pridávame koreniny a postupne premiešavame. Kurkumu asi 2 kávové lyžičky, čierne korenie 1 čajovú lyžičku, drvený kmín asi 1 čajovú lyžičku, zo 3 kusy bobkového listu. Premiešame, necháme opäť chvíľu povariť a priebežne ochutnáme. Ak potrebujeme výraznejšie chute, doladíme s koreninami vo väčšom množstve ako uvádzam. Keď sme spokojní s chuťou, nasypeme sušenú sójovú drť. Tým sa nám polievočka pekne zahustí. Ku koncu prelisujeme 3 (alebo viac) strúčiky cesnaku a prihodíme za 2 hrste brusníc. Opatrne vlejeme biely jogurt. Môžeme vypnúť sporák a dovariť pod pokrievkou pri udržanej teplote platničky. Celé varenie je vhodné dokončiť do pol hodinky. Najlepšie na miernom ohni. Dobrú chuť : )

Denisa Mateašiková

Denisa Mateašiková

Bloger 
  • Počet článkov:  71
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Charakteristika mojej človečej stránky je jednoduchá - som žena, píšúca, prežívajúca, snívajúca, snažiaca sa o pokojný a harmonický život svoj i ľudí okolo mňa. Obdivujem a rešpektujem prírodu a jej dary. Zaujímam sa o eko/bio produkty. Milujem cvičenie Jogy a snažím sa žiť podľa Ajurvédy. Milujem koláče od mojej starkej. Nie sú síce ajurvédske, ale sú od srdca : ) Zbožňujem zvieratká :D Vážim si inteligentných, nekonfliktných a neobmedzených ľudí, ktorí sú ochotní príjmať nové poznatky i náhľady na svet. Rada sa stretávam s umelecky zameranými ľuďmi, ktorí majú viacdimenziálne spôsoby vysporiadavania sa s realitou - každodennosťou...Okrem písania sa venujem: samoštúdiu zdravého životného štýlu v rôznych smeroch, make up artu, tvoreniu účesov aj poradenstva v oblasti vlasov, samo-štúdiu v oblasti vlasov, rôznej umeleckej činnosti ktorá je práve v dosahu ; ) skúsila som si aj fotomodeling atď. Zoznam autorových rubrík:  PoéziaPrózaÚvahy a zamysleniaTelo, duša, duch...Varíme intuitívne a chutne

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu